رئیس سازمان فناوری اطلاعات خبر داد

راه اندازی دولت همراه

راه اندازی دولت همراه به گزارش لینك بخر دات كام رئیس سازمان فناوری اطلاعات با اشاره به اینكه هدف دولت همراه عرضه خدمات به مردم از یك زنجیره واحد است، این خدمت را قابل عرضه بر بستر گوشی تلفن همراه اعلام نمود.


به گزارش لینك بخر دات كام به نقل از ایسنا، رسول سراییان امروز (۱۰ اردیبهشت) در نشست خبری از طریق اندازی دولت همراه اطلاع داد و اظهار داشت: این سامانه به صورت شبانه روز در همه ایام سال قابل دسترسی است كه تابحال ۱۶ دستگاه در حدود ۵۰ خدمت را در آن عرضه داده اند.
او با اشاره به اینكه تعداد درخواست ها از این سامانه حدود ۲ میلیون تقاضا بوده است اظهار نمود: هم اكنون ۱۲ هزار نفر از این سیستم استفاده می نمایند كه بیشترین تقاضا هم از جانب ثبت احوال بوده است. اپلیكیشن دولت همراه هم اكنون در كافه بازار قابل دانلود است.
رئیس سازمان فناوری اطلاعات با بیان این كه دستگاهی كه بیشترین همكاری را با ما داشته است ثبت احوال بوده كه با هماهنگی سیستم كد ملی و شماره موبایل در تسهیل خیلی از امور به ما كمك كرده است، اظهار داشت: ما همینطور از بانك مركزی، گمرك، آموزش و پرورش و حوزه سلامت هم انتظار داریم در پیوستن این شبكه دولت همراه به ما كمك كنند. همینطور همه شهروندان می توانند در اپلیكیشن دولت همراه و سامانه ۱۹۵ نقطه نظرات خویش را به ما منعكس كنند.
سراییان همینطور به برنامه حضور دولت در نمایشگاه الكامپ هم اشاره و اظهار نمود: در نمایشگاه امسال همانند سال های گذشته ما سالن دولت الكترونیك و سایر استارت آپ ها را خواهیم داشت. همینطور از خیلی از كشورهای خارجی همچون هند و تركیه هم دعوت كرده ایم تا در نمایشگاه امسال حضور داشته باشند. سازمان فناوری اطلاعات همینطور در صدد است تا مقدمات حضور بعضی از شركت های داخلی را در نمایشگاه های خارجی فراهم آورد.
وی با تاكید بر این كه تمام اقدامات در حوزه فناوری اطلاعات باید توسط بخش خصوصی صورت گیرد، ادامه داد: در مواردی كه دولت وارد عرصه می گردد در واقع قصد رفع موانع را دارد. در همین زمینه ما می خواهیم از تمام ظرفیت های سازمان نظام صنفی كامپیوتری كشور برای تولید اشتغال استفاده نماییم.
رئیس سازمان فناوری اطلاعات همینطور به طراحی ایده ای به نام طرح نوآفرین اشاره نمود و اظهار داشت: طرح نوآفرین همچون طرح هایی است كه برای رفع موانع كسب وكارهای نوپا طراحی شده است و در جهت لوایح پنج گانه تعریف می گردد.
معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات همینطور به كاركردهای طرح داده های باز هم اشاره نمود و اضافه كرد: بهبود عملكرد دولت در تحقق حقوق شهروندی یكی از كاركردهای داده های باز است، چون كه شهروندان از این طریق می توانند بر عملكرد دولت نظارت داشته باشند. همینطور بهبود خدمات عمومی و تولید فرصت های جدید اقتصادی از دیگر فواید طرح داده های باز خواهد بود.
سراییان در پاسخ به سوال خبرنگار ایسنا در خصوص این كه شیوه ی آمارگیری از میزان مشاغل بوجود آمده توسط حوزه فناوری اطلاعات برچه اساسی است، اظهار نمود: این آمار را كه وزیر ارتباطات ۲۰۰ هزار شغل اعلام نموده است از جانب وزارت كار اعلام می گردد و آنها این آمارها را عرضه می دهند.
وی همینطور در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار ایسنا، درباره تداخلات پیش آمده در تعریف وظایف وزارت ارتباطات و صداوسیما در حوزه تولیت محتوا در كشور، اظهار داشت: واقعیت این است كه وزارت ارتباطات مسئول تولید زیرساخت برای تولید محتوا در كشور است و در مورد مسائل پیش آمده هم وظیفه شورای عالی فضای مجازی است كه مسئولیت صداوسیما را در این حوزه تعریف كند.
معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات همینطور درباره سرنوشت لایحه ای كه با عنوان لایحه مالكیت معنوی به مجلس عرضه شده است هم توضیح داد: این لایحه چند متولی دارد كه یكی از آنها وزارت ارشاد و دیگری وزارت ارتباطات است كه وزارت ارتباطات و سازمان فناوری اطلاعات یكسری لوایحی را به این لایحه می خواهد اضافه بكند كه در این صورت یا لایحه باید برگشت بخورد یا با همان لایحه و اصلاحات جدید آن را پیش خواهیم برد.
در ادامه این نشست همینطور خسرو سلجوقی – عضو هیات عامل سازمان فناوری اطلاعات – به سند توسعه فضای مجازی برای كودكان هم اشاره نمود و اظهار داشت: سند توسعه فضای مجازی برای كودكان بر اساس یك نقشه طراحی شد و اطلاع رسانی های عمومی هم انجام گرفت. در برنامه بوجود آمده ما قصد هماهنگی پروژه های زیرساخت را داریم و نمی خواهیم در بازار بخش خصوصی دخالت نماییم.
وی اضافه كرد: در این راستا طرح ۲۰ تا ۲۰ را پیشنهاد داده ایم كه مجری آن در واقع بخش خصوصی است كه در بخش تلفن همراه و صدمه هایی كه می تواند برای كودكان داشته باشد طراحی شده است.
معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان این كه مطابق با آمارهای بانك مركزی سهم اقتصاد دیجیتال از اقتصاد جهانی در كشور ما هم اكنون ۵۵ درصد و در ابتدای دولت یازدهم ۵۰ درصد بوده است، اظهار نمود: بخش عمده ای از فعالیت های ما نیازمند داشتن مصوبات قانونی است. در سال ۱۳۹۶ یك مصوبه در هیات وزیران درباره توسعه دولت الكترونیك و در سال ۱۳۹۷ هم طبق مصوبه دیگر قرار شده است تا تمام خدمات ما در دفاتر خدمات پیشخوان قابل عرضه باشد.
سراییان با اشاره به لزوم تبادل اطلاعات بین دستگاه های دولتی برای توسعه زیرساخت دولت الكترونیك، بیان كرد: حذف كاغذبازی اداری و ارتقاء خدمات الكترونیك با استفاده از مشاركت با بخش خصوصی از دیگر اهداف طرح دولت الكترونیك و مصوبات مربوط به آن است. همینطور مصوبه استاندارد كردن خدمات، دستورالعمل كارپوشه ایرانی ها و خدمات الكترونیك به افراد دارای هویت یكتا و مكان یكتا هم از دیگر مصوبات مربوط به دولت الكترونیك است.
او با اشاره به اعطای وام پنج میلیارد تومانی به پیام رسان های داخلی، اظهار نمود: برنامه ما برای پشتیبانی از شركت ها و پیام رسان های داخلی علاوه بر حمایت های مالی، تولید حمایت های زیرساختی و توسعه ای هم است.
وی با بیان این كه ۲۴ مصوبه و پروژه اولویت دار برای توسعه دولت الكترونیك طراحی شده است، اظهار نمود: كارگروهی در این رابطه مشتكل از وزیر ارتباطات و رییس سازمان برنامه و بودجه و همینطور معاون اول دولت تشكیل شده است كه تا ظرف هفته های آینده نتایج آن اعلام خواهد شد.
معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به داده های باز و استفاده هایی كه از آن می شود، بیان كرد: مسیر راه داده باز در كشور در سال ۱۳۹۷ مشخص شده است. داده های باز آن دسته از داده هایی هستند كه هر كسی می تواند به آن دسترسی داشته و از آن استفاده نماید. این داده ها بیشتر در اختیار دولت قرار دارد.
سراییان با بیان این كه برنامه اصلی ما برای داده های باز تولید سكوی داده باز است، ادامه داد: براین اساس ما می توانیم داده هایی كه دسترسی به آن مجاز است را در اختیار شهروندان و كسب وكارها قرار دهیم. برآوردها نشان داده است كه ارزش اقتصادی ناشی از داده های باز می تواند تا ۵.۳ تریلیون دلار در دنیا باشد.


 

1397/02/10
17:54:44
5.0 / 5
2044
تگهای خبر: اپل , پیام رسان , تلفن همراه , فناوری اطلاعات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۱