160 مورد آلودگی به بدافزار شناسایی شد

160 مورد آلودگی به بدافزار شناسایی شد لینک بخر دات کام: گزارشی از 300 مورد خدمت ارائه شده توسط مرکز ماهر در آبان ماه سال 1400 انتشار یافته و نشان می دهد بیشترین فراوانی مربوط به آلودگی به بدافزار و بات بوده که بیشتر از 160 مورد را شامل می شود.


به گزارش لینک بخر دات کام به نقل از ایسنا، گزارشی از ۳۰۰ مورد خدمت ارائه شده توسط مرکز ماهر (مدیریت امداد و هماهنگی رخدادهای کامپیوتر ای) در آبان ماه سال ۱۴۰۰ در گراف های زیر قابل مشاهده می باشد. خدمات ارائه شده شامل فراوانی و نوع رخدادهای رسیدگی شده توسط مرکز، بخش های دریافت کننده این خدمات و نحوه باخبر شدن مرکز از این رخدادها است.
طبق این اطلاعات، بیشترین فراوانی رخداد به ترتیب مربوط به آلودگی به بدافزار و بات، فیشینگ سایت های خارجی، شناسایی لطمه پذیری، فیشینگ سایت های داخلی، افشای اطلاعات، درخواست مشاوره، درخواست ارزیابی، دیفیس سایت، گزارش های خبری، باج افزار، منع سرویس داخلی و منع سرویس خارجی بوده است.


معنای فیشینگ (معنی phishing ) یک اصطلاح برای تشریح دزدی از فرد یا گروهی از کاربران، با بهره گیری از فرستادن ایمیل یا ایجاد صفحات مسموم است. این ایمیل ها و صفحات، برای جمع آوری طلاعات شخصی کاربران مانند اطلاعات حساب بانکی، اطلاعات اکانت های ایمیل و دیگر اطلاعات کاربران ایجاد می شوند.
نحوه باخبر شدن مرکز ماهر از رخداد نیز در نمودار زیر آمده که نشان میدهد بیشترین آمار بوسیله مراجع بین المللی به این مرکز رسیده است.


بیشترین اطلاع رسانی بوسیله منابع داخلی به ترتیب از سامانه هوشیار، گزارش آپاها، میانگین روزانه پویش سرور ویرا، سامانه دانا، سامانه بینا، گزارش مردمی، کارشناسان مرکز ماهر، گزارش نهادهای حاکمیتی، گزارش بخش خصوصی و سامانه تله بدافزار رسیده است.


همین طور بخش های دریافت کننده خدمات از مرکز ماهر شامل اپراتورها، دستگاه های حاکمیتی، بخش خصوصی، بانکها و موسسات مالی می شود که تعداد دریافت این خدمات در نمودار زیر آمده است.


در نمودار بخش های حاکمیتی دریافت کننده خدمات از مرکز ماهر هم در ابتدا قوه قضائیه و به دنبال آن وزارت عتف، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، ریاست جمهوری، وزارت بهداشت، وزارت کار تعاون و رفاه اجتماعی، وزارت فرهنگ و ارشاد، وزارت کشور، وزارت نیرو، وزارت راه و شهرسازی و وزارت آموزش و پرورش قرار دارد.


باتوجه به اهمیت پاسخگویی به رخدادهای فضای تبادل اطلاعات و ایجاد مراکز پاسخگویی به حوادث فضای مجازی که در بیشتر کشورها تحت عنوان مراکز CERT انجام شده است، مرکز ماهر بعنوان CERT ملی ایران در سال ۱۳۸۷ ایجاد و در سطح ملی فعالیت گسترده ای را برای پیشگیری و مقابله با حوادث فضای تبادل اطلاعات به عهده دارد.
این مرکز در زمینه کارهای امداد و واکنشی موظف به رسیدگی فوری به حوادث فضای مجازی برمبنای درخواست سازمان ها است. همین طور در زمینه کارهای پیشگیرانه نیز این مرکز وظیفه دارد تا به ارائه هشدارها، اعلانات، مخاطرات و ضعف های سامانه ها در سطح ملی و انتشار بسته های راهنما برای مقاوم سازی سامانه ها بپردازد.




منبع:

1400/09/07
11:14:45
5.0 / 5
1393
تگهای خبر: آموزش , بدافزار , خدمات , دستگاه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۱