چگونه می توان سامانه سلام را دریافت کرد؟

چگونه می توان سامانه سلام را دریافت کرد؟ لینک بخر دات کام: ثبت و پاسخگویی به شکایات کاربران،  تست سرعت،  نقشه های پوششی شبکه اپراتورهای سیار، تشعشعات، مدیریت پیامک های تبلیغاتی، خدمات رجیستری، ترابردپذیری و استعلام خدمات مشترکین از خدماتی است که در سامانه «سلام» یا سامانه لحظه ای ارتباطات مردمی قرار گرفته است و کاربران می توانند با مراجعه به سایت رگولاتوری، این سامانه را دریافت کرده و از این خدمات استفاده کنند.


به گزارش لینک بخر دات کام به نقل از ایسنا، سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، اکنون سامانه های مختلفی را در اختیار دارد که برای ارائه خدمت به کاربر نهایی طراحی شده و به شیوه های مختلفی در دسترس عموم قرار دارند. با اهمیت ترین و کلیدی ترین کاربرد این سامانه ها، مشارکت مردم در نظارت بر کیفیت خدمات ارتباطی است.
رصد کیفیت خدمات توسط مردم به انتخاب بهتر و دقیق تر سرویس ها توسط آنها منجر می شود و قدرت انتخاب کاربران نیز به افزایش رقابت بین اپراتورها دامن می زند. علاوه بر آن، داده های تجمیعی یا بیگ دیتای حاصل از انباشت اطلاعات، هم به فعالان بازار و هم به حاکمیت، امکان می دهد تا با پیش بینی روندها، دسترسی به خدمات با کیفیت را برای همگان، برنامه ریزی و مدیریت کنند.
با این وجود، با هدف تسهیل دسترسی شهروندان به همه این سامانه ها، مجموع آنها در قالب سامانه «سلام» یا سامانه لحظه ای ارتباطات مردمی نیز قرار گرفته و یک گام دیگر در جهت سهولت دسترسی مردم به ابزارهای نظارتی و خدماتی سازمان برداشته شده است.
ثبت و پاسخگویی به شکایات کاربران
سامانه ۱۹۵، یکی از قدیمی ترین سامانه هایی است که با هدف آگاهی از نظرات، شکایات و درخواست های مردم درباره کیفیت خدمات دریافتی در زمینه های مختلف ارتباطات و فناوری اطلاعات شــامل تلفن ثابت، اینترنت، تلفن همراه، خدمات پستی، تشعشعات و دفاتر پیشخوان به راه افتاده است. این سامانه به کاربرانی که بابت شکایت خود از خدمات دریافتی از اپراتورهای مخابراتی یا پستی، پاسخ مناسبی دریافت نکرده باشند، کمک می نماید تا شکایت خودرا در مرجع بالاتری نیز ثبت و پیگیری کنند.
سامانه ۱۹۵، درواقع یک نظام ارتباطی و اطلاعاتی مشــترک میان مشتری، سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی و اپراتورهاست که هر شکایتی تا حصول نتیجه در آن پیگیری می شود. از طرف دیگر ابعاد بازار خدمات ICT، با میزان ثبت شکایت ها، رابطه مستقیمی دارد.
دستاوردهای این سامانه، ثبت و تجمیع سیستمی نظرات و شکایات کاربران برای اطلاع اپراتورها و رگولاتور، نظارت بر کیفیت پاسخگویی اپراتورها به شکایات کاربران، اطلاع از نقایص سرویس دهی بر حسب موقعیت جغرافیایی و کوشش برای بهبود وضع موجود، ارتقای رقابت بین اپراتورها، افزایش قدرت پاسخ خواهی رگولاتور از اپراتورها بر حسب داده ها و تلاش جمعی برای بهبود سرویس دهی است.
تست سرعت
میزان سرعت خدمات ارتباطی دریافتی همیشه، محل اختلاف میان کاربران و اپراتورها و یکی از دلیلهای نارضایتی افراد است. از طرف دیگر، میزان سرعت ارائه خدمات یکی از ابزارهای رقابت میان اپراتورهاست که نه فقط در شهرهای مختلف کشور که در مناطق مختلف یک شهر نیز متفاوت می باشد و در نتیجه آگاهی شهروندان از سرعت سرویس ها می تواند بر انتخاب اپراتورهای ارائه دهنده و چه بسا بر انتخاب مکان مناسب برای کار و زندگی توسط افراد موثر باشد.
کاربران ســامانه سلام با اســتفاده از گزینه تست سرعت، می توانند سرعت دریافت و ارسال دیتای خودرا ببینند. در صورتیکه سرور تست سرعت، همان سرور اپراتور سرویس دهنده سیمکارت فرد باشد، تست انجام شده مربوط به شبکه داخلی اپراتور است، در غیر این صورت با انتخاب سایر گزینه ها، تست سرعت شبکه داخلی کشور انجام می شود.
نقشه های پوششی شبکه اپراتورهای سیار
میزان پوشش شبکه اپراتورهای مخابراتی، یکی از پارامترهایی است که به نحوه سرویس دهی ارائه دهندگان خدمات ارتباطی برمی گردد و گاهی نیز به موقعیت مکانی دریافت کننده نظیر قرار داشتن در زیرزمین یک مجتمع مسکونی برمی گردد، اما موجب شکایت کاربران زیادی است. در گزینه نقشه های پوششی، کاربران می توانند وضعیت پوشش اپراتورهای مختلف را در منطقه موردنظر خود مشاهده و اگر بخواهند سیمکارت جدیدی خریداری کنند، به آسانی می توانند با مشاهده نقشه پوششی اپراتورها متوجه شوند که کدام اپراتور در منطقه مورد نظر پوشش بهتری دارد. دستاوردهای این سامانه، ارتقای قدرت انتخاب کابران، افزایش رقابت میان اپراتورها، نظارت بر کیفیت خدمات توسط رگولاتور و بهبود وضعیت توسط اپراتورها بر حسب میزان تقاضا در مناطق مختلف اعلام شده است.
تشعشعات
میزان تشعشعات ناشی از نصب دکل ها و تجهیزات مخابراتی، به سبب نزدیک شدن آنها به محل سکونت و کار افراد در کلان شهرها و انتشار برخی اظهارات غیرکارشناسی در رسانه های عمومی در سالهای اخیر به ایجاد نگرانی هایی درباره بدون مجوز بودن این پرتوها انجامیده است. درحالی که همه تجهیزات مخابراتی تحت استانداردها و آزمون هایی مجوز بهره برداری دریافت می کنند و برای آستانه مجاز تشعشعات نیز استانداردهای جهانی وجود دارد. در ایران سازمان انرژی اتمی، سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، اپراتورهای مخابراتی و سازمان محیط زیست بر حسب وظایف قانونی، به پایش میزان این تشعشعات مبادرت می کنند. با این وصف، نگرانی مردم درباره میزان مجاز تشعشعات دریافتی در منطقه موردنظر شامل ســکونت یا کار، کماکان ادامه دارد و در پاره ای بخش ها به مقاومت هایی برای توسعه شبکه اپراتورها نیز بدل شده است.
سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی با هدف کاهش این نگرانی ها، از ســال ۱۳۹۷، بعنوان یکی از دستگاه های همکار در زمینه حفاظت در مقابل اشعه، حسگرهای اندازه گیری تجمعی شدت امواج الکترومغناطیسی را در ۷۰ نقطه شهر تهران و ۱۸ نقطه در شهر شیراز نصب کرده است و هم اکنون میزان تشعشعات تجمعی در این دو شهر بوسیله این سنسورها و در سایر شهرها با بهره گیری از سامانه های پایش ثابت و خودرو های سیار، شدت امواج رادیویی، اندازه گیری و رصد می شوند.
دستاوردهای این سامانه، کاهش نگرانی در بین مردم، کاهش مقاومت های اجتماعی در مقابل طرح های توسعه اپراتورها در سطح کلان شهرها، ارتقای کیفیت خدمات دریافتی توسط مردم بواسطه افزایش توان توسعه اپراتورها، ارتقای نظارت از سطح رگولاتوری و سایر دستگاه های حاکمیتی به مردم، نظارت بر کیفیت خدمات ارائه شده در قالب پروانه ها و استانداردهای سطح کیفیت خدمات یا SLA است.
مدیریت پیامک های تبلیغاتی
پیامک های تبلیغاتی، یکی از دلیلهای اعتراض خیلی از کاربران به شمار می روند. از سویی در غیاب رسانه ها و ابزارهای فراگیر و رقابتی تبلیغاتی، برای خیلی از مشاغل، خصوصاً کسب وکارهای متوسط، پیامک ها، تنها گزینه موثر برای بقا و ادامه حیات هستند. بــا این وصف، مشکلاتی همچون انواع کلاهبرداری ها بوسیله پیامک های تبلیغاتی انبوه که مانع از دیده شدن پیام های مهم کاربران می شدند، تعدادی از دلیلهای تبدیل شدن این نارضایتی به مهم ترین شکایت های سامانه ۱۹۵ بوده است. به این منظور با الزام سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، سامانه مدیریت پیامک های تبلیغاتی در اپراتورهای تلفن همراه افتتاح شد.
کاربران می توانند بوسیله سامانه سلام در گزینه مدیریت پیامک های تبلیغاتی، خدمات ارزش افزوده فعال شده برای شماره های در اختیار و سوابق آنرا ببینند و همانجا نیز دریافت پیامک های تبلیغاتی را برای سیمکارت خود فعال یا غیرفعال کنند. علاوه بر آن کاربران در صورت دریافت تبلیغات از شماره های شخصی، می توانند با گزارش و ثبت شکایت از متخلفان به تدریج مســیر سوءاستفاده افراد از این طریق را مسدود کنند. دستاوردهای این طرح، التزام بیشتر اپراتورها به حفظ حقوق مشترکان و کمک به توسعه کسب وکارهای خرد و متوسط با مدیریت بهینه پیامک های تبلیغاتی است.
خدمات رجیستری
رجیستر شدن گوشیهای تلفن همراه، با هدف کنترل پدیده قاچاق این رده از محصولات، از اواسط ســال ۱۳۹۶ شروع شد. تا سال ها تلفن های همراه در شمار پنج کالای قاچاق اصلی به کشور بودند و علاوه بر محروم شدن دولت از حقوق قانونی گمرکی، تبعات ناخرسند دیگری نیز به همراه داشت همچون ضعیف شدن نمایندگی ها و خدمات قانونی پشتیبانی و گارانتی محصولات و تضعیف فعالان قانونی بازار. نتیجه این دو نیز به ضرر مردمی بود که هم از گارانتی واقعی محروم می شدند و هم فریب کلاهبردارانی را می خوردند که گوشیهای تقلبی را به نام گوشی اصلی به آنان میفروختند. در این طرح، راه اندازی هر گوشی جدیدی نیازمند ثبت آن در یک سامانه به نام همتا بود.
همتا حاصل مجموعه عظیمی از هماهنگی میان گمرک، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و وزارت صمت بود که تشخیص گوشیهای مجاز و قانونی را از کالاهای قاچاق بطور سیستمی فراهم می کرد. این طرح هم اکنون شامل تمامی نشان های (برندها) گوشی تلفن همراه موجود در بازار ایران و ســایر موبایل واره ها و تجهیزات دارای سیمکارت مانند ساعت هوشمند، بارکد اسکنر، مبدل تلفن ثابت به سیار، PDA و تبلت ها می شود. دسترسی به سیستم همتا نیز در سامانه سلام فراهم گشته است تا کاربران بتوانند با سهولت بیشتری از اصالت گوشی و تجهیزات خودرا استعلام کرده و یا برای فعال سازی آن در شبکه اپراتورهای تلفن همراه اقدام نمایند.
دستاوردهای این طرح، جلوگیری از قاچاق کالا و پشتیبانی از فعالان قانونی بازار، کاهش هزینه ریسک و افزایش میزان اعتماد کاربران هنگام خرید، افزایش درآمدهای دولت از محل ورود کالا از مبادی رسمی، تقویت خدمات بعد از فروش در کشور با تقویت حضور نمایندگان رسمی برندها و کاهش زیان مردم در خرید کالاها و تجهیزات تقلبی است.
ترابردپذیری
ترابردپذیری پروژه ای است که با هدف افزایش رقابت میان اپراتورهای تلفن همراه، در ســازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی برنامه ریزی شد. در قالب این پروژه، کاربران می توانند بدون تغییر شماره، اپراتور خودرا تغییر دهند و برمبنای هزینه، کیفیت، تنوع خدمات و پوشش دهی اپراتورها از خدمات جذاب و کاربردی سایر اپراتورهای تلفن همراه استفاده کنند. کاربران با انتخاب گزینه ترابردپذیری در اپلیکیشن سلام، می توانند به پورتال سه اپراتور همراه اول، ایرانسل و رایتل متصل شده و درخواست ترابرد شماره خودرا ثبت کنند. دستاوردهای این طرح، ایجاد رقابت میان اپراتورهای همراه، ارتقای کیفیت خدمات برای نگهداشت مشتریان، افزایش پاســخگویی به شکایات مشتریان و ارتقای مشتری مداری در بین اپراتورهاست.
استعلام خدمات مشترکین
با ساده تر شدن دسترسی افراد به خدمات ارتباطی، شانس زیادی برای سوءاستفاده از ناآگاهی آنان نیز پدید خواهد آمد. همچون احتمال سوءاستفاده از تلفن ثابتی که هنگام تخلیه ملک، مسدود یا منتقل نشده است، سیمکارت های فراموش شده، اشتراک خدمات ارتباطی بدون آگاهی فرد و... بدین جهت یکی از اقدامات رگولاتور برای اطمینان کاربران از چنین سوءاستفاده هایی، ایجاد سامانه ای است که هر فرد می تواند با یک سیمکارت که به نام وی ثبت شده است، وارد این سامانه شده و با وارد کردن اطلاعات هویتی خود، از مالکیت تعداد سیمکارت ها، شــماره تلفن های ثابت و سایر خدمات ارتباطی اطلاع حاصل یابد. دسترسی به این سامانه نیز در سلام امکان پذیر شده است. دستاوردهای این طرح، . جلوگیری سیستمی از تخلفات، جلوگیری از مواجهه کاربران با زیان های انباشته ناشی از ناآگاهی، شناسایی متخلفان حرفه ای همچون کلاهبرداری ها و برخورد بازدارنده است.
خدمات اختصاصی سامانه سلام
مشارکت در سنجش (نظرسنجی)، یکی از گزینه های سامانه سلام و راهی برای اطلاع مستقیم از نظرات کاربران است. افراد می توانند با انتخاب این گزینه، در ارزیابی عملکرد اپراتوری که از خدمات آن استفاده می نمایند، شرکت کرده و میزان رضایت از کیفیت مکالمه و دلیلهای نارضایتی خودرا ثبت کنند. گزینه اخبار، در سامانه سلام، کاربران را به پورتال سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی متصل می کند تا بتوانند از تازه ترین اخبار این حوزه باخبر شوند، کاربران سامانه سلام همین طور می توانند بوسیله بخش ارتباط با مشترکین، به پورتال اپراتور خود متصل شوند.
سلام، همانند یک پنجره واحد نظارتی، خدمات جامعی در زمینه ارتباطات و فناوری اطلاعات را در اختیار مشترکان قرار می دهد. هدف اصلی از طراحی سامانه سلام، افزایش دسترسی و نظارت مردم به خدمات با کیفیت ارتباطی است که برمبنای اطلاعات دریافتی (ضمن رعایت حریم خصوصی کاربران) به پایداری بیشتر بازار این خدمات کمک می نماید.
با مراجعه به سایت سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی به آدرس cra.ir در بخش حقوق کاربران، منوی سـامانه سلام می توانید این اپلیکیشــن را در گوشــی یا تبلت خود نصب کنید. همین طور در نسخه تحت وب اپلیکیشن سلام به آدرس salam.cra.ir امکان دانلود این سامانه روی گوشی یا تبلت با سیستم عامل iOS فراهم گشته است.




منبع:

1400/11/28
11:03:04
5.0 / 5
755
تگهای خبر: اپل , اینترنت , تلفن همراه , خدمات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۵