، انقلاب اسلامی در چهل سالگی،

تعویض اینترنت دایل آپ با فیبر نوری

تعویض اینترنت دایل آپ با فیبر نوری به گزارش لینك بخر دات كام با گذشت بیشتر از یك دهه از ورود اینترنت به ایران، حالا تا حدی فناوری فیبرنوری با سرویس های دایل آپ و ADSL جایگزین شده و باآنكه هنوز به تمام منازل نرسیده است، اما انتظار می رود طی سال های آینده این روند همه گیر شود.


به گزارش لینك بخر دات كام به نقل از ایسنا، بعضی از مسئولان تا همین چند سال پیش معتقد بودند كه فناوری اطلاعات و اینترنت، جزو كالاهای لوكس به حساب می آید و اینترنت ۱۲۸ كیلوبیتی هم برای دسترسی مردم كافی است؛ اما حالا این دیدگاه ها تغییر كرده است. بر این اساس، طی سال های گذشته، روند استفاده از اینترنت از سرعت های كیلوبیتی در اینترنت دایال آپ، رفته رفته جای خویش را به فناوری ADSL داد كه سرعتی به مراتب بیش تر داشته و سرعت هایی تا ۵۲۱ كیلوبیت بر ثانیه و حتی ۱۶ مگابیت را هم پوشش می داد؛ حالا اما نوبت به فیبر نوری است كه جایگزین ADSL شود و سرعت هایی به مراتب بالاتر را برای كاربران به ارمغان بیاورد.
فیبر نوری بستر انتقالی است كه امكان انتقال داده های پرسرعت بالاتر از گیگابیت در آن وجود دارد. یعنی اگر تابحال اینترنت نهایتا ۲۰ مگابیت بر ثانیه سرعت داشت، با فیبر نوری این امكان وجود دارد كه سرعت تا ۱۰۰۰ مگابیت یا یك گیگابیت بر ثانیه هم به مشتری تحویل داده شود.
شبكه دسترسی بر پایه فیبر نوری (FTTH) تحت عنوان تانوما در ایران، از سال قبل افتتاح شده كه اینترنت پرسرعت برای دانلود فیلم و نرم افزار، تلفن تصویری، مشاهده برنامه های زنده تلویزیونی با كیفیت HD و ۴K، بانكداری الكترونیك، بازی و خرید آنلاین، آموزش و پزشكی از طریق دور و اینترنت اشیاء، همچون سرویس های قابل عرضه به صورت هم زمان بر بستر فیبر نوری قابل ارائه است.
شركت مخابرات ایران، در سال های اخیر نسبت به تبدیل شبكه های مخابراتی و اینترنتی از كابل مسی به فیبر نوری گام برداشته و این تغییرات هم تابحال به قول كارشناسان و مسئولان تا حد زیادی پیشرفت داشته است، اما شركت های FCP - ارائه كنندگان اینترنت ثابت -، به علت مقرون به صرفه نبودن و هزینه های بالای آن، شبكه ارتباطی اختصاصی خویش را تولید نكرده اند؛ ضمن این كه شركت مخابرات ایران، این شبكه را طی سالیان طولانی بوجود آورده است و هم اكنون در بیش تر نقاط كشور پوشش دارد.
اخیرا برخی مدیران مخابراتی با تاكید بر ضرورت حركت به سمت جایگزینی فیبر نوری با كابل های مسی اعلام نموده بودند تا سال ۲۰۲۰ تمام روستاها و شهرهای كشور همانند یك تار عصبی گسترده، تحت پوشش شبكه فیبر نوری قرار خواهد گرفت. كابل های قدیمی كه امروزه در منازل برای انتقال دیتای اینترنتی مورد استفاده قرار می گیرند، ظرفیت لازم را برای انتقال با سرعت بالا ندارند و باآنكه شاید به زعم برخی، كاربران عادی اینترنت نیازی به اینترنت با سرعت های چند ده مگابیتی نداشته باشند، اما گسترش فناوری به مرور به این سمت حركت خواهد نمود و همین مبحث ضرورت حركت به سمت فیبر نوری را آشكار می كند.
با وجود تمام پیشرفت ها دراین عرصه، اما به اعتقاد تحلیلگران، هنوز در بخش اینترنت ثابت در ایران نتوانستیم آن طور كه باید توسعه پیدا نماییم، چونكه هنوز برروی ADSL هستیم كه این فناوری در دنیا رو به انقراض است و فناوری های VDSL و FTTH رو به گسترش هستند. البته به قول مسئولان، مشكلاتی در این زمینه وجود دارد كه بخشی به انحصار ذاتی شركت مخابرات برمی گردد كه باآنكه قانونی نیست اما سرمایه گذاری های زیادی در زمان دولتی بودن آن انجام شده است.



1397/11/01
14:12:15
5.0 / 5
1992
تگهای خبر: الكترونیك , اینترنت , سئو , شركت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۳