ماحصل سفر وزیر ارتباطات به نمایشگاه باكوتل

ماحصل سفر وزیر ارتباطات به نمایشگاه باكوتل لینك بخر دات كام: وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در حاشیه نمایشگاه ارتباطات و فناوری باكو، با دبیركل اتحادیه جهانی مخابرات درباره تحریم های یك جانبه مقابل ایران و با مسئولان حوزه ارتباطات آذربایجان درباره تداخل فركانسی مرزی بین دو كشور، مبالات مالی پستی و گسترش همكاری ها در حوزه امنیت سایبری و توسعه روابط سازمان فناوری ایران، گفت و گو كرد.


به گزارش لینك بخر دات كام به نقل از ایسنا، بیست وپنجمین نمایشگاه بین المللی ارتباطات، نوآوری و فناوری های پیشرفته باكو موسوم به «باكوتل» در ایام ۱۲ تا ۱۵ آذرماه جاری انجام شد و محمدجواد آذری جهرمی - وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ایران - هم با هیاتی هیاتی متشكل از ۱۴ استارت آپ ایرانی در این نمایشگاه حضور یافت. علت حضور استارت آپ های ایرانی در این نمایشگاه، كوشش برای یافتن بازارهای منطقه ای و بین المللی است.
آذری جهرمی در یكی از دیدارهای خود در جریان سفر به جمهوری آذربایجان در حاشیه نمایشگاه باكوتل، با رامین قلی زاده - وزیر ارتباطات و حمل و نقل جمهوری آذربایجان - دیدار نمود و در این دیدار دو طرف ضمن تاكید بر گسترش روابط، روند تسریع اجرای تفاهمات و توافقات گذشته را بررسی كردند و در جریان این مذاكرات هر یك از طرفین دستوراتی را برای اجرای شدن هر چه سریع تر توافقات پیشین صادر كردند. تداخل فركانسی مرزی بین دو كشور، مبالات مالی پستی، گسترش همكاری ها در حوزه امنیت سایبری و توسعه روابط سازمان فناوری ایران با مركز نوآوری جمهوری آذربایجان، همچون مباحث این دیدار بود.

تلاش برای توسعه بازار دو كشور ایران و آذربایجان
آذری جهرمی در این دیدار اشاره كرد: جمهوری آذربایجان فضای رو به رشد خوبی در حوزه فناوری اطلاعات دارد و همكاریهای عمیقی بین وزارت ارتباطات ایران و مجموعه وزارت ارتباطات و حمل و نقل آذربایجان وجود دارد. بدین سبب این یك فرصت بسیار عالی برای شركت های دو كشور است تا بازار خود در منطقه را توسعه دهند و طرح «منطقه قوی تر» را بطور عملی محقق كنند، هر چند نتایج آن نیز روزبه روز روشن تر و ملموس تر می شود.
قلی زاده نیز با تاكید بر اهمیت توسعه روابط با جمهوری اسلامی ایران اظهار داشت: روسای جمهور ایران و آذربایجان و همین طور مردم دو كشور روابط بسیار خوبی با یكدیگر دارند كه نتایج مثبت این رابطه را هم ما می توانیم در مناسبات و همكاریهای دوجانبه بین وزارتخانه های دو كشور مشاهده نماییم و امیدوارم این روند بیشتر از پیش توسعه و گسترش پیدا كند.
آذری جهرمی همین طور درباره این دیدار اظهار داشت: روابط دوجانبه ایران و آذربایجان خصوصاً در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات به خوبی در حال پیشرفت است. تفاهماتی كه در این مدت با آذربایجان پیگیری می كردیم در حال اجرایی شدن است. الان سه شركت ایرانی بطور رسمی كارهای خصوصی خودرا در مركز نوآوری این كشور آغاز نموده اند. این سرآغاز یك حركت اقتصادی بود كه ما از قبل شروع كردیم و امروز به نتیجه رسیده است تا بر پایه تفاهمات سیاسی كه بین دو كشور بود، شرایطی را فراهم نماییم تا شركت های ایرانی بتوانند در این كشور حاضر شوند و به توسعه بازار خود بپردازند.

كاهش هزینه های رومینگ در مناطق مرزی
آذری جهرمی با اشاره به اینكه در این دیدار مباحث مهمی مثل تداخل فركانسی مرزی دو كشور عنوان شد، اظهار داشت: تماسهای بعضی از شهروندان ما در مناطق مرزی به صورت ناخواسته به شبكه تلفن همراه كشور آذربایجان رومینگ می شود. به صورت متقابل هم این مساله وجود دارد. هر چند این مساله به شدت كاهش پیدا كرده و تا شعاع ۲.۵ كیلومتری به صورتی مدیریت شده است. ولی حدودا نزدیك به ۱۸۰ روستا در استان اردبیل همچنان در این شعاع ۲.۵ كیلومتری قرار دارند.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات اشاره كرد: تفاهمی كرده بودیم كه این تداخل را به حداقل برسانیم كه این هزینه رومینگ ناخواسته به مردم تحمیل نشود. كارگروه مشتركی تشكیل شده بود تا كارهای اندازه گیری را انجام دهند كه این كار را آغاز نموده اند و مقرر شده تا طرف آذربایجانی سریع تر تعهدات خودرا در این رابطه عملیاتی كند.
وی با اشاره به بحث امنیت ساییری در این جلسه اظهار داشت: برای مقابله با حملات سایبری كه به دو كشور می شود، بنا بود مركز ماهر ایران و مركز سرت جمهوری آذربایجان متصل شوند كه برمبنای توافقات میان دو كشور این اتصال حالا برقرار شده است و این هم یك نوع پیشرفت در روابط دوجانبه ایران و آذربایجان است.

دیدار با دبیركل اتحادیه جهانی مخابرات
آذری جهرمی در این سفر همین طور با هولین ژائو، دبیركل ITU (اتحادیه جهانی مخابرات) دیدار و درباب همكاریهای دوجانبه ایران با این اتحادیه جهانی گفت و گو كرد و آنها همكاریهای دوجانبه ایران و این سازمان بین المللی را بررسی كردند. در این دیدار وزیر ارتباطات از دبیركل اتحادیه جهانی مخابرات برای دیدار از ایران دعوت كرد و مقرر شد او اسفند ماه سفری به تهران داشته باشد.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در این دیدار با انتقاد از تحریم های یك جانبه و غیرقانونی مقابل مردم ایران اصرار كرد كه این تحریم ها بر روند سرعت توسعه فناوری در ایران می تواند موثر باشد و لازم است كه نهادهای بین المللی همچون اتحادیه جهانی نسبت به این تحریم ها واكنش نشان دهند.
دبیركل اتحادیه جهانی مخابرات ITU نیز با اشاره به تحریم ها مقابل جمهوری اسلامی ایران اظهار داشت: ایران دوستان زیادی در سطح منطقه و در جهان دارد و متاسفانه آمریكا نگاه بلندمدتی دراین زمینه ندارد. هولین ژائو همین طور از نقش سازنده جمهوری اسلامی ایران در اجلاس های بین المللی و كمك به توسعه دانش در حوزه ارتباطات قدردانی نمود.
آذری جهرمی با اشاره به یكی از توافقات این جلسه اظهار داشت: با آمادگی كه داشتیم ایران اواخر فروردین ماه میزبان یكی از كارگروهای علمی استانداردسازی مقررات مخابراتی در حوزه ۵G كارگروه چهار و پنج در ایران خواهد بود و با حضور فعال دانشمندان ایرانی و خارجی جلسه ای را برگزار خواهیم كرد.

توسعه همكاری ها با كشور افغانستان
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات اشاره كرد: توسعه همكاری ها با افغانستان به خصوص توسعه همكاریهای علمی با این كشور از دیگر مباحث مطرح شده بود. دبیركل ITU درخواست داشت كه ما مساعدت هایی را برای توسعه دانش ارتباطات و فناوری اطلاعات بوسیله تربیت دانشجو در افغانستان داشته باشیم كه ما دراین زمینه اعلام آمادگی كردیم و بنا شد كه ایشان نیز با وزیر افغانستان گفت وگویی داشته باشد و ما برای مذاكره و توسعه همكاری ها میزبان وزیر افغانستان در ایران باشیم.
آذری جهرمی اشاره كرد: طبیعتا یكی از كارهایی كه دبیركل ITU در حوزه هماهنگی های خود انجام می دهد، همگن سازی توسعه دانش در كشورهای مختلف است كه درخواست ایشان این بود كه ما نگاه ویژه ای برای آموزش در حوزه فناوری در افغانستان داشته باشیم كه البته سیاست ما در كشور هم بوده است. بحثی هم در ارتباط با آینده تكنولوژی ۵G در كشورهای مختلف شد كه این تكنولوژی در حال پیشرفت است و مسیری كه ما در ایران هم انتخاب نموده ایم با جدیت بیشتری ادامه پیدا خواهدنمود.

بخشی مهمی از اقتصاد آینده متعلق به حوزه فضایی است
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات همین طور در ادامه دیدارهای خود با رشاد نبی اف -رییس شركت آژانس فضایی جمهوری آذربایجان- دیدار نمود. آذری جهرمی با اشاره به اینكه دانش فضایی و ساخت ماهواره اهداف مختلفی دارد، اظهار داشت: بخش اعظم اقتصاد آینده متعلق به حوزه فضایی است. بدین سبب باید جایگاه خودرا در این بازار تعریف نماییم كه آیا می خواهیم مصرف كننده باشیم یا تولیدكننده.
وی ادامه داد: در حوزه فضایی هم اكنون چند كشور به صورت خاص برنامه ریزی و با پیشرفت های قابل توجه عمده دستاوردهای این بخش را متعلق به خودشان كرده اند. ما در ایران برنامه ریزی كرده ایم در این عرصه تنها مصرف كننده نباشیم و بر همین مبنا یك برنامه ۲۰ ساله تنظیم كرده ایم كه نیمی از آن گذشته و تلاش داریم تا منظومه فضایی را تشكیل دهیم. بر این اساس توسعه صنعت فضایی برای ما یك لزوم راهبردی است.
آذری جهرمی اصرار كرد در این رابطه از هر نوع همكاری دوجانبه و چندجانبه استقبال می كند و سازمان فضایی ایران این آمادگی را دارد تا باب همكاری مشترك با آژانس فضایی جمهوری آذربایجان را باز كند. رشاد نبی اف هم در این دیدار با ابراز خشنودی از تمایل جمهوری اسلامی برای همكاری اظهار داشت كه جمهوری آذربایجان هم از شكل گیری همكاری مشترك استقبال می كند. وی اصرار كرد كه آمادگی دارد در كوتاه ترین زمان ممكن برای آغاز گفت وگوهای دوجانبه میزبان رئیس سازمان فضایی ایران در باكو باشد.

دیدار با استارت آپ های حاضر در باكو
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات همین طور با شركت ها و استارت آپ های ایرانی حاضر در نمایشگاه باكوتل دیدار و به آنها سفارش كرد از فرصت و ظرفیت حضور در نمایشگاه باكوتل برای توسعه بازار خود نهایت استفاده را ببرند و تعامل با شركت ها و استارت آپ های كشورهای منطقه می تواند به رشد اكو سیستم استارتآپ های ایرانی نیز تاثیر بگذارد.




منبع:

1398/09/16
23:48:02
5.0 / 5
1818
تگهای خبر: آموزش , تكنولوژی , تلفن همراه , سیستم
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۴